‘Neymar zeker zes tot acht weken uitgeschakeld ongeacht operatie’

Neymar staat zo’n twee maanden aan de kant met een blessure aan zijn voet en mist dus onder meer de return tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Dat verklaarde de vader en tevens zaakwaarnemer van de duurste voetballer ter wereld dinsdag tegen de Braziliaanse tak van ESPN.

“Bij Paris Saint-Germain weten ze al dat ze in de komende wedstrijden niet op Neymar hoeven te rekenen. Hij zal zes tot acht weken moeten herstellen, ongeacht of hij geopereerd moet worden of niet”, zei Neymar senior.

De 26-jarige Braziliaan raakte zondag geblesseerd tijdens de competitiewedstrijd van PSG tegen Olympique Marseille (3-0). Onderzoek wees uit dat Neymar niet alleen zijn rechterenkel heeft verstuikt, maar dat er ook een haarscheurtje zit in een middenvoetsbeentje.

Geduld

De return in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid is dinsdag. PSG moet de 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien goed te maken.

Over de hersteltermijn en de vraag of Neymar een operatie moet ondergaan, lopen de verhalen sterk uiteen. Trainer Unai Emery liet zich ontvallen dat Neymar tegen Real mogelijk al weer kan meedoen. De Spanjaard deed dat wellicht om zijn landgenoten in Madrid nog even in onzekerheid te laten. “We moeten geduld hebben. Er is een kleine kans dat Neymar beschikbaar is tegen Real”, zei Emery dinsdag.

Volgens Neymar senior is dat onzin. “Er wordt zo een heel verkeerde indruk gewekt. Mensen beginnen dingen te zeggen over zaken waar ze geen verstand van hebben.”

Braziliaans elftal

Overigens vindt er woensdag in Parijs nog overleg plaats tussen de medische staf van PSG en de arts van het Braziliaanse elftal. “Zij zullen de beslissing over een eventuele operatie nemen. Het belangrijkste is dat Neymar zo goed mogelijk herstelt”, zegt zijn vader.

Neymar is aanvoerder van de Braziliaanse ploeg, die komende zomer op het WK in Rusland een gooi wil doen naar de wereldtitel. De Brazilianen zijn ingedeeld in groep E met Costa Rica, Zwitserland en Servië.